top of page
No tags yet.

KLJUČNE BESEDE: 

OBJAVE: 

SLEDI:

  • Facebook Clean Grey

2. dan

Za nami sta že dva dneva, o katerih še nisem pisala, a naj najprej opišem 2. dan.

Program teče po ustaljenem urniku:

- med osmo in deveto je zajtrk,

- ob pol 10h pričetek delavnic, ki skupaj z odmorom trajajo do 13h,

- ob 13h je kosilo (tako izgleda naša miza pred pričetkom kosila na "2. dan" - postavi se jo v istem prostoru, kjer imamo predavanja - vsakodnevno pri tem sodelujemo mi, razdelili so nas po dnevih),

- ob pol treh nove delavnice + odmor,

- ob 19h večerja,

- ostale aktivnosti ...

Med omenjenimi odmori si lahko postrežemo s kavo/čajem, navadno pa nam pripravijo še kakšno pecivo, kekse, sadje ...

Hrana je sicer dobra oz. odlična, zajtrk je samopostrežen (kosmiči, kruh z najrazličnejšimi namazi, sadje ...), kosilo in večerjo na pripravljajo tukajšnji prostovoljci in zaposleni. Je pa v večini pripravljeno tako, da si vsak sam naloži na krožnik željeno. Posebej kuhajo/pečejo tudi za vegane in vegetarijance. Pred vsakim obrokom v krogu sklenemo roke, se zahvalimo oz. blagoslovimo obrok, ljudi, ki so ga pripravili in pa omenimo še izbran blagoslov.

Internetna povezava sicer ni najbolj briljantna, a vendarle ... fotografije povedo več kot 1000 besed ... :-)

2. dan smo imeli na sporedu delavnice z gospodom Paulom (na spodnji sliki), ki je zaposlen na tukajšnji univerzi v Gloucestru.

Zgornja fotografija z nitkami ponazarja ekosistem, prepletenost živih bitij (rastlin in živali) ...

Razdelili smo se tudi v skupine, kjer smo razglabljali o razlikah med letoma 1965 in 2015 ... SKušali smo zajeti čimveč aspektov, oceniti pa smo morali tudi ali gre za spremembo na bolje ali na slabše.

Nato smo izvedli še 2 aktivnosti ... nato pa odšli na sprehod v bližnji gozd.

Sledil je večer talentov. Že tekom dneva smo v "boben" lahko oddali listke s talenti. Jaz sem na en listem zapisala "I love rock'n'roll", kar je predstavljalo, da bom zapela ta komad ob karaoke spremljavi z Youtuba. Izžrebana sem bila kot prva, nato pa je sledilo še dosti petja in tudi nekaj plesa in igranja na inštrumente. Ko se je boben izpraznil, se nas je nekaj odločilo, da nadaljujemo s petjem. Odšli smo v prostor, kjer zajtrkujemo ... Maruša je bila glavna na kitari ... in tako se je razvil lep večer oz. noč. :-)

bottom of page