top of page
No tags yet.

KLJUČNE BESEDE: 

OBJAVE: 

SLEDI:

  • Facebook Clean Grey

Priprave

Za začetek nekaj dejstev ...

Domača institucija, preko katere sem se prijavila na projekt/mladinsko izmenjavo, je Mladinski center Dravinjske doline (http://mcdd.si/). Kontakt za prijavo na izmenjave ter za posredovanje in vso pomoč v zvezi s projekti je gospa Laura Krančan.

Izbrane udeleženke: Maruša (26), Natalija (21) in jaz (28) bomo nekaj prihodnjih dni preživele v Angliji. Iz vsake države naj bi bili tokrat po trije udeleženci oz. tri udeleženke. Glede na prejeti seznam bomo na projektu pretežno pripadnice nežnejšega spola (seznam vseh udeležencev je spodaj).

Glede na oddaljenost od samega kraja, kjer bo projekt potekal, nam povrnejo do največ 275 eur potnih stroškov. Odločile smo se za let iz Zagreba s presedanjem v Muenchnu in s pristankom na letališču London Heathrow, povratna karta pa je preko STA potovanja Ljubljana prišla 226 eur po osebi. Predhodno pa smo na spletni strani http://www.nationalexpress.com kupile še povratno karto od letališča do Gloucester-ja (na osebo je prišla 40 britanskih funtov).

Prejele smo tudi navodilo, da naj pripravimo "slovenski večer" - ravno tako kot se bodo predstavili tudi udeleženci iz drugih držav ... Naredile smo seznam naših dobrot in ostalih stvari, s katerimi bi lahko predstavile Slovenijo in si razdelile zadolžitve. Spodnja fotografija je utrinek slovenskega večera na eni izmed preteklih mladinskih izmenjav ...

Natalija in Maruša se poznata že od prej, jaz z njima zaenkrat prijateljujem zgolj preko Facebook-a, osebno pa ju bom spoznala jutri, ko skupaj odrinemo proti Zagrebu. Hja, Facebook ... Ko sem že ravno pri njemu, naj navedem še FB stran ASHE: https://www.facebook.com/AshaCentre, omenim pa lahko tudi to, da smo že vse tri članice zaprte FB skupine, ki je bila narejena za vse nas, ki se bomo udeležili tega projekta. Skupina ima sledeči opis: "Participating Countries: Bulgaria, Croatia, Germany, Italy, Lithuania, Poland, Portugal, Romania, Slovenia , United Kingdom. The main aim of the programme is to develop youth workers’ competences in using education for sustainable development (ESD) across EU countries using non-formal educational methods. The methods applied during the programme foster a holistic approach to sustainable development, including its three dimensions: social, economic and environmental dimensions. The project contents combines experience and expertise of the ASHA Centre staff and resources available locally at the Forest of Dean and across Gloucestershire (Gloucester, Stroud), looking at the connection between local action undertaken by young people and global responsibility of all communities and societies for a sustainable development. The methodology of the course is based on non-formal education."

Sedaj pa zgolj še preverim vremensko in dokončno spakiram ... potem pa ... lahko noč. :-)

bottom of page